Menu
Vaša korpa


Uslovi korištenja

DEWALT.BA

G-M&M TRGOVINA d.o.o. u saradnji sa ugovorenim partnerom Trgošped d.o.o. pruža uslugu putem internet stranice webshop-a na domeni dewalt.ba. Usluga webshop-a obuhvata online kupovinu, pružanje informacija i upravljanje sadržajem webshop-a. Na domeni dewalt.ba određeni su uslovi korištenja koji definišu pravila kupoprodaje artikala na webshop-u dewalt.ba .

G-M&M TRGOVINA preko ugovorno

g partnera TRGOŠPED d.o.o. vrši distibuciju robe koja je naručena putem internet stranice webshop-a na domeni dewalt.ba

 

ZAKONSKE ODREDBE

Uslovi korištenja su kreirani i u potpunosti odgovaraju Zakonu o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini, kao i međunarodnoj praksi elektronskog poslovanja. Prilikom svake kupovine i transakcije, korisniku su predočeni Uslovi korištenja koje je neophodno prihvatiti da bi se obavila kupovina.

 

PRISTUP WEBSHOP-U

Webshop dewalt.ba je aktivan 365 dana u godini od 0-24 h. Pristup je omogućen putem web browsera (internet pretraživača) svakom licu koje ima pristup internetu. Po prihvatu Uslova korištenja na webshop-u dewalt.ba svako lice može vršiti online kupovinu. U vrijeme tehničkog obnavaljanja (update) ili nadogradnje (upgrade) podataka webshop dewalt.ba može biti privremeno nedostupan za korisnike.

 

CIJENE I PDV

Sve cijene na stranicama webshop-a dewalt.ba sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV-a od 17% te su izražene u BAM valuti i vrijede u trenutku primanja tj. slanja narudžbe. G-M&M TRGOVINA d.o.o.i Trgošped d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena bez prethodnih najava.

 

NARUČIVANJE

Narudžbe zaprimljene putem webshop-a obrađuju se non-stop, od 00 do 24 sata, 365 dana u godini, a narudžbe zaprimljene telefonom ili e-mailom obrađuju se radnim danima, ponedjeljak-petak 8 – 16 sati na broj 033 764 200 ili email adresu: [email protected]

 

PLAĆANJE

Način plaćanja u webshop-u možete odabrati ulaskom u pregled Korpe s odabranim proizvodima. Nakon što izaberete proizvode iz našeg webshop-a, na način da upišete količinu i kliknete “Završi kupovinu”, imate mogućnost odabira načina plaćanja između slijedećih ponuđenih opcija:


1. Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke:

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje, da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijesti o prispijeću pošiljke.

 

2. Virmansko plaćanje

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte ili sl.

 

Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode.


NAPOMENA: za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke - u pravilu, sljedeći radni dan), pa vas, isto tako molimo, da prethodno provjerite stanje pošiljke na broju telefona 033-764-200.

 

DOSTAVLJANJE

Po prijemu uplate robu Vam šaljemo odmah sljedeći radni dan ili u roku naznačenom uz svaki odabrani proizvod. Ukoliko G-M&M TRGOVINA d.o.o. i Trgošped d.o.o. iz nekog razloga nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, pravovremeno će kontaktirati Kupca i ovisno o njegovoj želji dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe.

Ukoliko se propust na nedobavljive artikle dogodi, ili zbog nekog nepredviđenog razloga (više sile ili slično) Prodavač ne bude u mogućnosti isporučiti kupljene proizvode, G-M&M TRGOVINA d.o.o. –Trgošped d.o.o. obvezuje se Kupcu izvršiti povrat uplaćenih sredstava u roku od najviše 7 radnih dana.

Dostava se obavlja svakim radnim danom te se kupljena roba na željenu adresu vrši u roku od 7 radnih dana. Dostava se vrši do ulaza u stambeni/poslovni objekat. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već samo do ulaza u zgradu.

Troškovi dostave nisu sadržani u cijeni robe iskazane uz artikl već se dodaju ukupnom iznosu u pregledu narudžbe nakon što kupac upiše informacije o gradu u koji se dostavlja.

Troškove dostave sadržavat će i kopija narudžbe po kojoj se vrši plaćanje, a koja se Kupcu dostavlja na e-mail odmah, nakon što Kupac zaključi narudžbu.

Za sve narudžbe u vrijednosti ispod 100,00 KM  trošak dostave je  5,00 KM

Za sve narudžbe poslane putem web stranica veće od 100,00 KM + PDV, G-M&M TRGOVINA d.o.o. - Trgošped d.o.o. će besplatno dostaviti naručenu robu primatelju u Bosni i Hercegovini.

 

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda isti pregledati u prisustvu dostavljača. Ukoliko uoči bilo kakva oštećenja, dužan ih je odmah reklamirati licu koje je robu dostavilo, o tome napraviti zapisnik – popuniti obrazac kojeg će dobiti od dostavljača, te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja.

Ukoliko prilikom kupovine, kao način preuzimanja kupljene robe, kupac u napomeni navede / odabere lično preuzimanje robe na adresi prodavača, troškovi dostave se ne obračunavaju.


POVRAT / REKLAMACIJA

Preporučujemo vam:

-          da prilikom izbora artikla dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi webshop-a dewalt.ba

-          da ne preuzimate proizvod ako je ambalaža oštećena, nego da dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom.

-          ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda.

-          da pregledate proizvod i ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili skladištenja) što prije nas obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili.

-          ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti.

Obratite nam se na e-mail adresu [email protected] za obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane webshop-a dewalt.ba

Sve reklamacije vezane za kupljenu robu ili postupanje naših prodajnih operatera, nezadovoljstvo, primjedbe, ali i pohvale, primamo isključivo u pisanom obliku, poštom na adresu „G-M&M TRGOVINA d.o.o., Predstavništvo Sarajevo, Ramiza Jašara 18, Ilidža, 71000 Sarajevo “ ili e-poštom na adresu [email protected]


ZLOUPOTREBA KORIŠTENJA

Svaki korisnik dewalt.ba online trgovine slobodnom voljom, za svoje potrebe i na svoju odgovornost koristi sadržaje dostupne na stranici i samovoljno prihvata uslove korištenja. Zabranjeno je korištenje bilo kakvih zlonamjernih programa ili aplikacija u cilju preuzimanja sadržaja sa stranice, također bilo kakvi hakerski napadi na stranicu dewalt.ba  su strogo zabranjeni. Svako nedozvoljeno, nezakonito korištenje i korištenje koje se protivi uslovima korištenja stranice dewalt.ba podložno je tužbi.

 

SADRŽAJ I ODGOVORNOST

Uz proizvode koji se nalaze u webshop-u nastojimo dati što precizniji opis i sliku proizvoda, no unatoč  tome, ne preuzimamo odgovornost za tačnost navedenih podataka. U slučaju nezadovoljstva kupljenom robom svaki kupac ima (bez navođenja posebnog razloga) pravo na reklamaciju i povrat sredstava u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Prikazane fotografije mogu biti ilustrativne i ne moraju odgovarati tačnom izgledu proizvoda. Podaci u opisu artikla mogu sadržavati greške i podložni su promjenama i izmjenama.Dewalt.ba će uložiti sav napor da opis i prikazane slike precizno odgovaraju navedenom proizvodu. Kupac ili korisnik webshop-a kupovinu vrši svojom slobodnom voljom i samovoljno procjenjuje tačnost informacija prilikom vršenja kupovine. G-M&M TRGOVINA d.o.o. neće biti odgovoran za štetu nastalu time što kupac nije detaljno pročitao informacije koje su naznačene na artiklu, na webshopu dewalt.ba. Odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom naručivanja i/ili kupovine proizvoda snosi Kupac.

G-M&M TRGOVINA d.o.o. nije odgovoran za bilo kakvu štetu ili oštećenja opreme korisnika nastalu prilikom korištenja stranice dewalt.ba. G-M&M TRGOVINA d.o.o. nije odgovoran za štete ili nepravilnosti nastale bilo kakvom greškom, prekidom konekcije, brisanjem, kašnjenjem u radu, prenosom, računarskim virusom, neovlaštenim pristupom ili  nekom drugom radnjom.

 

Materijali, slike, tekstovi, kao i programerski kod koji se nalaze na webshop-u dewalt.ba su pravo kompanije   G-M&M TRGOVINA d.o.o. i zaštićeni su autorskim pravom, žigom i dizajnom. Svako kopiranje, objavljivanje i distribucija bez prethodnog odobrenja firme G-M&M TRGOVINA d.o.o. je strogo zabranjeno.

 

ZAŠTITA PODATAKA

G-M&M TRGOVINA d.o.o. i Trgošped d.o.o. obavezuje se štititi lične podatke kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici preduzeća G-M&M TRGOVINA d.o.o. kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prilikom plaćanja kreditnim karticama u webshop-u dewalt.ba, Kupac broj kreditne kartice i druge podatke upisuje izravno u obrazac online plaćanja, koji je sigurnom SSL vezom spojen s našom webshop-om. Podaci o kreditnim karticama kupaca ne pohranjuju se u sistemu webshop-a dewalt.ba te ni na koji način nisu izloženi dohvatu niti neovlaštenom korištenju od strane trećih osoba, uključujući G-M&M TRGOVINA d.o.o.i Trgošped d.o.o.


GARANCIJSKI UVJETI:

 

Garancija se uvažava sa potvrđenim garancijskim listom i računom. Davatelj garancije jamči za navedene karakteristike i za rad proizvoda bez greške u garancijskom roku, koji počinje vrijediti isporukom proizvoda prema kupcu i traje za: 

 

  • DEWALT: 3 godine na sav program, ukoliko u roku 4 tjedna od dana kupovine alat registrirate na slijedećoj stranici www.g-mm.hr/produljenje-jamstva-dewalt/, osim za: čavlerice, kompresore, agregate, program osobne zaštite i visokotlačne perače garancija je 1 godinu.
  • BLACK&DECKER: 2 godine na sve proizvode i komponente.
  • STANLEY: 1 godinu za sve proizvode ili 3 godine za FatMax električni alat, ukoliko u roku 4 tjedna od dana kupovine proizvod registrirate na stranici https://www.g-mm.si/3leta-stanley-bih.html
  • FIAC: 1 godinu za sve proizvode
  • FASA: 1 godinu za sve proizvode

 

Davatelj garancije se obvezuje, da će snositi sve troškove za otklanjanje kvarova i tehničkih nedostataka, koji su nastali normalnom upotrebom proizvoda za vrijeme trajanja garancije. Za svaki kvar, koji ulazi u okvire garancije, kupac proizvod mora dostaviti ovlaštenom serviseru. Davatelj garancije jamči, da je kupljeni proizvod bez greške u kvaliteti i bez tehničkih nedostataka. Garancija ne isključuje prava potrošača, koja proizlaze iz odgovornosti prodavača za greške na proizvodu. 

Davatelj garancije ne jamči za proizvod: 

- ukoliko se kupac nije držao uputstva za upotrebu,

- ukoliko je kvar pokušala otkloniti osoba koja nije ovlaštena za popravak,

- ukoliko se kupac proizvodom služi nemarno ili na nestručan način,

- ukoliko kupac proizvod koji nije za profesionalnu upotrebu koristi u industriji ili obrtu,

- za potrošne dijelove ili za dijelove koji se mijenjaju redovnim održavanjem.

U garanciju također ne ulaze kvarovi prouzročeni pri transportu proizvoda kupcu, kvarovi zbog nepravilne montaže i održavanja, mehanički kvarovi koje je prouzročio korisnik proizvoda, kvarovi prouzročeni zbog preniskog ili previsokog električnog napona i kvarovi prouzročeni zbog više sile. Ukoliko je garancijski zahtjev nevažeći, kupac će snositi sve nastale troškove. Ukoliko kvar nije otklonjen 45 dana od dana kada je proizvođač, prodavatelj ili ovlašteni serviser primio zahtjev za otklanjanjem kvara, proizvođač će besplatno napraviti zamjenu istog ili sličnog proizvoda. Ukoliko u navedenem roku proizvod nije popravljen niti zamijenjen sa novim, kupac ima pravo na povrat novca. Davatelj garancije besplatno omogućuje održavanje, rezervne i priključne dijelove u zakonski propisanom roku.

Garancija je priložena uz proizvode, za svaki proizvod je specificirana dužina garancije. Garancija se može tražiti u trenutku podnošenja fakture. Za podnošenje garancije molimo da nas kontaktirate putem e-maila [email protected] ili ne telefonski broj 033 764 200.

 

GARANCIJA  - produženje garancije 3 godine :

MY STANLEY

MY DEWALT

 

Popis ovlaštenih servisa u BiH:

ELEKTRO-DŽANIĆ d.o.o.
1. maja bb, 77200 VELIKA KLADUŠA
T: +387 (0) 37 772 746
F +387 (0) 37 773 646

FILIPTOOLS d.o.o.
Humac bb, 88320 LJUBUŠKI
T: +387 (0) 63 324 770

ISKRA ELEKTROMEHANIKA d.o.o.
M. Tita 155, 75000 TUZLA
T: +387 (0) 35 250 539

VUJČIĆ d.o.o.
Srpska krila slobode 2, 78400 GRADIŠKA
T: +387 (0) 51 814 216
M: +387(0) 65 913 645
F: +387 (0) 51 813 237

WARELL d.o.o.
Ul. Nedima Filipovica 27c, 71000 SARAJEVO
M: +387 (0) 61 053 362
T/F: +387 (0) 33 656 332
W: www.warell.ba